on tour

Het was vorige week al zo’n feestje bij boekhandel De Vries in Haarlem, en gisteren bij Blokker in Heemstede zelfs volgeboekt!
Het is heel leuk om ‘on tour’ te zijn. Heerlijk om-  na een jaar tussen de woordenboeken op zolder – onder de mensen te zijn. En mijn fascinaties, ontdekkingen, vragen, worstelingen te kunnen delen met een supergeïnteresseerd publiek.
Jessica Nash, de hoofdredacteur van uit uitgeverij AtlasContact die mij op deze avonden interviewt, heeft een stapel kaartjes met vragen, maar we zijn nog steeds niet aan de laatste vragen toegekomen.
Bij Blokker was ook Ype de Boer, filosoof en auteur van het boek ‘Murakami en het gespleten leven’.  Dat leverde natuurlijk weer heel nieuwe invalshoeken op. Iedereen was Ype alleen al dankbaar voor zijn heldere uitleg over filosofie en literatuur (het verschil daartussen, en wat ze voor elkaar kunnen betekenen). En hij gaf heldere ‘leesinstructies’, om nóg meer uit de boeken van Murakami te halen. Over vrijheid, over verantwoordelijkheid. Over transformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *