Panade van tuinboontoppen
55 gram tuinboontoppen
25 gram blad / steel / knop / bloem van oost indische kers
50 gram broodkruim
50 gram boter
15 gram walnoten
20 gram citroensap
Zout naar smaak
Zet een steelpan op met 200 cc water. Was de tuinboontoppen en de oost indische kers. Snijd het in grove stukken en voeg toe aan het water. Zodra het kookt, draai je het gas uit. Voeg het broodkruim toe en de boter. Laat het brood lekker de sappen opnemen en laat de boter zachtjes smelten. Een kwartiertje of zo later stop je dit geheel in de keukenmachine, met de walnoten en het citroensap erbij, en draai je er een gladde puree van. Op smaak brengen met zout.
Je kunt het zoals het is door een pasta scheppen.
Of je laat het opstijven in de koelkast en een paar uur later schep je er met twee theelepels quenelletjes van voor op een knap bordje met geroosterde bloemkool, of bij een stukje vette vis, of naast een wrap of een flapje van het een of ander.