Het idee begon bij Steven, van het mierennest in Meldert. Waarom zou je water regenwater van je dak regelrecht het riool in leiden, als je er ook nog onderweg allerlei leuke dingen mee kunt doen?
Dus ik begon met het maken van een aftakking van de regenpijp.Deze regenton-vulautomaat is bedoeld om je regenton mee te vullen, maar je kunt het regenwater ook naar een inpandige watertank leiden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tank staat een papyrusplant (die nog wacht op een zwembandje om hem met hoog water drijvend te houden). Van de tank loopt een plastic slang naar een communicerend bakje in een oude lundiakast. Zodra dat bakje overloopt, drupt er water in een kaneelreservoir. Zodra het vol is, klapt het water er met een guts uit. Dit om een soort eb-en-vloed-bewateringseffect te krijgen:

 

 

 

 

 

De planken van de oude lundia-kast zijn bekleed met oud douchegordijn, dat aan de randen omhoog wordt gehouden door oude stucprofielen. De planken staan scheef, zodat het water eraf stroomt. In deze waterstroom staan planten.
Op de bovenste plank: stekjes (hemelsleutel, waterkers)

 

 

 

 

 

Op de tweede plank staat bakjes met kiemen (mizuna, snijbiet, raap, rucola, koriander, fenegriek, etc).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en planten om van te oogsten volgens cut&grow-again-methode (paksoi) en voor de sier (een soort Venushaar-achtige varen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot loopt het water via een buis door het kattenluik naar buiten.